söndag 2 december 2012

Legal Eagles - En Tavla För Mycket

Legal Eagles - En Tavla För Mycket
Legal Eagles
1986
Bolag: Esselte Video

  Mitt främsta minne av Legal Eagles (förutom att den alltid stod där i hyllan med Gotcha och gänget) var att jag hade en singel med Rod Stewart ("Love Touch") där det stod på baksidan att den var hämtad från den här filmen. Jag vet att det låter orimligt med dagens mått att man kan ha barndomsminnen till något som står i det finstilta på ett skivomslag, men på den tiden ägnade jag mycket tid åt detta. Vet inte om jag hoppades på att lära mig något eller om jag helt enkelt behövde något att göra när jag lyssnade på "Love Touch". Idag ger jag mycket sällan musik det här nästan odelade utrymmet i livet. Det kanske man borde göra.
  Hur som helst - Legal Eagles finns där i bakhuvudet sedan förr men trots att det var en Ivan Reitman-film så såg jag den aldrig. Jag tror jag fick lite opepp av att den utspelar sig i advokatmiljö. Sådant kunde jag känna var lite tråkigt när jag var tolv.
  En skådis jag har rätt vag relation till är Daryl Hannah. Jag har så klart sett henne i några filmer men aldrig tänkt riktigt på om hon är bra eller inte. Vet mest hur hon ser ut, typ. Fast å andra sidan får hon ju mest spela fåordiga väsen till kvinnor. Det är inte speciellt annorlunda i Legal Eagles.
  Hon spelar en - hör och häpna - fåordig dotter till en avliden konstnär som råkar i händerna på rättvisan när hon försöker stjäla en av pappans tavlor som hon påstår att hon fått av honom som barn. Robert Redford och Debra Winger är - hör och häpna - två omaka advokater som lite ofrivilligt tvingas samarbeta för att nysta upp historien. Yep, ännu en thrillerkomedi åkte in i spelaren.
  Jag hade nog ärligt talat inte haft några problem med att förstå den här filmen som tolvåring. Det är rätt ordinär 80-talsfilm i de flesta bemärkelser. Uppenbara skurkar med utländsk härkomst (i detta fallet brittisk) och lite springande i taxibilar. Rätt tråkigt, tyvärr. Men lite New York följer på köpet och det är ju bra.
  Egentligen gillar jag Robert Redford, eller kanske mer att jag tycker att han ofta är med i bra filmer, men just när han tar den här rollen som lite oemotståndlig, charmig MAN så är han rätt olustig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar