torsdag 27 december 2012

Vice Versa

Vice Versa
Vice Versa
1988
Bolag: Video Trade

  Andra kroppsbytarfilmen på kort tid här. Risken var rätt stor att komma hem med en sån där film i kassen i slutet av 80-talet. Allt skulle byta plats. Djur och människor, män och kvinnor och allra mest så klart barn och vuxna. För att förklara hur det egentligen kunde gå till så började ofta filmerna i någon primitiv kultur där något serum hamnade på villovägar. Ja, ni kan grejen.
  Man får säga att Vice Versa hade lite otur i sin tajming. Minst sagt snarlika Big kom samma år. Big var väl egentligen ingen ortodox kroppsbytarfilm, eftersom den handlade om en pojke som fick vuxen kropp men behöll sitt barnsliga sinne. Annars är upplägget nästan identiskt. Marshall är en stel och illa omtyckt varuhuschef som via någon indiansk antikvitet byter kropp med sin 11-årige son och ja, vice versa.
  Naturligtvis faller varuhusets snyggaste kvinna för den nya infantila Marshall som plötsligt visar en massa mänskliga känslor. Kvinnan i fråga är ett skrattpratande charmtroll inte olikt de som Lasse Åberg brukar omge sig/sina karaktärer av, och det är något Åbergskt över hela den delen av filmen faktiskt. Töntens revansch.
  Bortsett från tråkiga men väl obligatoriska scenerna när den vuxna mannen åker skateboard i lägenheten så är det en rätt rolig och välskriven film faktiskt, och inte bara det fattigmans-alternativ till Big som jag alltid trott den varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar