torsdag 28 februari 2013

Colorado '67

Colorado '67 - Vem Hotar Oss
Endangered Species
1982
Bolag: Esselte Video

  Vilken konstig film. Men rätt bra.
  I introscenen anar man varthän det barkar. Flygbilder av skenande horder av boskap över vidderna varvat med trängsel i storstan. Kan det vara en miljöthriller? Kul.
  Ruben Castle (Robert Urich) är en avstängd New York-polis (snark) som åker till Colorado-öknen på semester. Där hamnar han i en liten by som har problem med att böndernas kor hittas döda med inälvorna utskrapade. Ruben teamar upp med stadens kvinnliga sheriff (Jobeth Williams) för att ta reda på vad som händer.
  Så långt är det en lantisthriller som vilken som helst. Mycket howdy stranger, och man sitter liksom bara och väntar på att Joe Don Baker ska dyka upp bakom något hörn och göra sin grej. Det gör han aldrig, men väl countryartisten (och skådisen) Hoyt Axton som säkert har ett väl så fast handslag.
  Jag gillar den här filmen så länge den är ett mysterium. De spekuleras i att det är UFO:n som dödar korna. Skoj spår. Tyvärr så mynnar det ut i ett betydligt tråkigare politiskt spår. Jag kan känna inför filmer som går ut på hur något ligger att när man väl vet det, så kan lika gärna eftertexterna komma direkt. Nu blir det istället en sista halvtimme med lite standardiserat pang-pang som man lika väl kunde spolat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar