onsdag 10 juli 2013

Timmar Av Lycka

Timmar av Lycka
Violets Are Blue...
1986
Bolag: Video Trade

  Kärt ämne. Gussie (Sissy Spacek) är en hyllad och världsvan fotograf som kommer på besök i småstaden hon växte upp i. Där stöter hon på sin ungdomskärlek Henry (Kevin Kline) som en gång i tiden delade hennes drömmar om att komma ut i världen och göra karriär som journalist. Istället stannade han kvar, bildade familj och jobbar på den lokala dagstidningen.
  Ni förstår vart det barkar.
  Gussies vana att se krig och död ute i världen ställs mot småstadsproblemen, Henrys trygga familjeförhållanden ställs mot spänningen där ute. Inga nyheter här. Young Adult och Masjävlar är två lite mer sentida exempel på samma tema.
  Det som gör denna speciell är två av mina favoritpondusskådisar finns i rollistan. Sissy Spacek så klart. Alltid briljant. En annan favorit, Bonnie Bedelia, finns i birollen som Henrys fru. Hon har inte många scener i filmen, men märks ändå i vanlig ordning.
  Jag är lite förbryllad över att den här filmen inte är kändare än den är. Känns lite som en söndagsdrama-klassiker när man ser den. Komplett med ballad skriven av soundtrackkungen Will Jennings till eftertexterna. Kanske är penseldragen lite för små ändå. En lättgillad småputtrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar