fredag 4 april 2014

Target - Livsfarlig Måltavla

Target - Livsfarlig Måltavla
Target
1985
Bolag: Transfer

  Chris (Matt Dillon) är en rätt typiskt yngling som tycker att hans pappa Walter (Gene Hackman) är rätt tråkig. När mamman åker till Paris följer inte ens Walter med, så hon får åka ensam. Efter ett par dagar tappar de kontakten med mamma och får åka till Paris för att hitta henne. Det uppdagas att Walter i sitt förflutna hette Duke och var CIA-agent, och det är därför troligt att mamma kidnappats i Paris.
  Ett ganska typiskt barn av sin tid får man säga, men inte på det där mysiga sättet som ofta har förlåtit tradiga thrillerkomedier tidigare i den här bloggen. Förvisso kalla kriget-stämning med farliga främlingar runt varje hörn, och de enda man kan lita på är så klart amerikaner.
  Som en blandning mellan Frantic och Ett Päron Till Farsa i Europa kan man säga, hur knäppt det än låter. Det finns så klart ett uns av allvar i ämnet, men så länge skurkarna springer omkring med lustiga, europeiska mustascher och amerikanerna är välklädda diplomater så är det svårt att se något annat än en humorlös fars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar