måndag 13 maj 2019

Krypande Hot

Krypande Hot
Slugs
1988
Bolag: Transfer

  Många bra beståndsdelar att utgå från här. Onda djur-film. Småstadsskräckis. Amerikansk eurocinema. Och visst, den slinker ner.
  En amerikansk småstad dränks i muterade sniglar efter att delar av stan byggt ovanpå en gammal giftfabrik (toxic waste, detta ständiga 1988-ämne). Av alla skräckisar som handlar om onda smådjur så tycker jag generellt bättre om när djuren kommer i ofantliga mängder än när de gigantiskt stora.
  Här får vi mängder så det räcker. Sniglar rinner ur vattenkranar, väller in genom ventiler, drar ner människor i brunnar. Och jag måste säga att man lyckas få nån slags panikkänsla trots allt.
  En annan sak som utmärker den här filmen i slashergenren är att nästan alla roller är medelålders. Ett visst bestånd av ungdomar som partar till osignad new wave finns här så klart men annars består filmen mest av stadens starke män som ska övertygas av nån ekolog att avloppen är fulla av sniglar.
  Vet inte om det stärker eller försvagar b-filmskänslan men det gör i alla fall filmen andas lite mindre kompisgäng-gör-film än slashers brukar.
  Kommer sannolikt aldrig se om den här filmen men på nåt vis blev jag lite imponerad ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar