lördag 19 december 2020

Änglar På Rymmen

Änglar På Rymmen
We're No Angels
1989
Bolag: Esselte Video

  Ja, den här minns man ju från hyllorna. Bara ödet som gjorde att den inte slank med i nåt flerfilmserbjudande. Tror jag såg nån trailer som inte lockade mig. Skulle sannolikt inte bli lockad idag heller, men tiden har gjort vissa filmer lite intressanta ändå. De där som väl egentligen var storfilmer men som bara försvann redan när de kom.
  Den här filmen kommer jag ihåg pratades om på typ Filmkrönikan som något att se fram emot. Robert De Niro och Sean Penn, liksom. Men sedan kom den inte ens på bio och försvann nästan spårlöst på video också. Då blir man ju nyfiken.
  De Niro och Penn spelar två småtjuvar som lyckas rymma från ett välbevakat fängelse nära den kanadensiska gränsen. När de kommer till en liten stad blir de misstagna för att vara två berömda präster som förväntades besöka stadens kloster. De ser det som ett sätt slippa undan polisen och utger sig för att vara de två prästerna.
  Vet inte vad det är med brytpunkten mellan 80- och 90-tal och "gömma sig i kyrkor". Kommer på En Värsting Till Syster och Nunnor På Rymmen på rak arm men det känns som att det finns fler. Detta är utan tvekan den tråkigaste av dem, i alla fall. Ämnet bjuder ju in till förvecklingar, det får man säga. Ändå är den roligaste scenen i hela filmen när Sean Penn ska läsa en bordsbön och svamlar lite.
  Just ja, filmen utspelar 1935. Har länge riktigt svårt att förstå varför, men ser nu i efterhand att det är remake på en gammal Humphrey Bogart-komedi från 1955. Den verkar i alla fall haft biopremiär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar