tisdag 16 februari 2021

Fruktans Ö

Fruktans Ö
The Island
1980
Bolag: Esselte Video

  Alltid lite spännande med filmer som är kända för att vara dåliga. Detta är väl inte någon beryktad kalkon direkt, utan kanske mer känd för att vara en besvikelse, men jag har ändå dragit mig för att se den i alla år. Trots att omslaget lovar hyggligt gott. Minns det så väl från Esselte-katalogen vi hade där hemma. Hur läskigt man trodde filmen var.
  Kanske hade den skrämt upp mig som liten tioåring på jungfrulig videomark, men idag blir det mest nåt jag sitter genom tyvärr.
  Michael Caine spelar en journalist som vill undersöka varför hundratals båtar har försvunnit de senaste åren utanför Floridas kust. Omständigheter gör att han får ta med sig sin bångstyrige son när han åker dit för att göra reportage. Planet de åker med tvingas nödlanda och plötsligt är de strandsatta på en ogästvänlig ö.
  I ett försök att ta sig från ön i en båt blir de fångatagna av ett gäng primitiva öbor som lever som om det vore 1600-tal och försörjer sig på att sjöröva passerande fartyg och döda besättningen.
  Låter ju lite som att det skulle kunna bli rätt okej när man läser det sådär, men nä, det är precis lika tråkigt som såna där fast-i-vildmarken-filmer brukar vara. Det enda som egentligen räddar den från att vara en andra klassens Flugornas Herre eller Moskitkusten är att den bitvis känns som en polerad Deodato-film när det uppstår lite kannibalstämning på ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar