onsdag 12 maj 2021

Iskallt Mord

Iskallt Mord
Seduced
1985
Bolag: Media Network

  Ni vet när man är sugen på en tv-film från 1985? Idag var en sån dag. När jag gick ner i min videokällare för att välja film så tänkte jag att det vore najs med nån film som hette typ Iskallt Mord och hade typ Corbin Bernsen i huvudrollen. Good but not great! Det var jag sugen på idag. 
  Fick ingen Corbin men hittade i alla fall två filmer som hette Iskallt Mord. Valen föll på den här rullen, mest för att den andra var en miniserie på två kassetter. 
  Gregory Harrison spelar åklagaren Mike Riordan som utreder mordet på den rik affärsmannen Arthur Orloff (Mel Ferrer) som han även jobbat för som jurist. Han får ihop det med änkan Vicki Orloff (Cybill Shepherd) som gjort sig till fiende med hela mannens släkt genom att låta henne ärva allting. Arthur mördades när han ertappade en inbrottstjuv som snart blir gripen, men Mike är ganska säker på att det något annat som hänt.
  Ja, en vem-kan-man-lita-på-thriller som så ofta annars i den 80-taliga thrillermyllan. Ingredienser som släktfejd och privatdetektiv för tankarna till Sidney Sheldon och visst, hade man lagt lite jet set ovanpå kakan här så hade det utan tvekan kunnat vara en Sheldon-bok. Tillräckligt mycket maktspel och vändningar.
  Istället blir det ett rätt sömnigt kriminaldrama, som egentligen är så odramatiskt att man kan tro att det är based, men det är det inte. Snarare en generiskt deckarthriller som gör skäl för sin generiska svenska titel.
  Men det är härligt att se Mel Ferrer, det perfekta tv-films-ansiktet på nåt vis. Alltid proper, alltid bra, går alltid genom rutan. Tyvärr så är det ju han som blir utsatt för det iskalla mordet, så han överlever knappt ens förtexterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar