tisdag 6 juli 2021

Kalla Mig Örnie

Kalla Mig Örnie
Continental Divide
1981
Bolag: Esselte Video

  Funderade lite på John Belushi. Gjorde han något annat än typiska Belushi-filmer, dvs gapiga festkomedier? Sonderade terrängen i videohyllorna och fann störst hopp i den här komedin, en av hans sista, från 1981.
  Här spelar han Ernie Souchak, en hårdför tidningsmurvel som tar ett uppdrag i vildmarken för att komma bort från Chicagos gator en stund. Där ska han göra ett reportage om en örn-forskare (Blair Brown) som har rykte om sig att vara fientlig mot journalister.
  Väl på plats blir det så klart mest bråk men sakta börjar de förstå varandras världar och tycka om varandra.
  Är det roligt då? Om man inte är en sån person som tycker John Belushi är rolig så fort han öppnar munnen så är det absolut inte roligt. Men komedier behöver inte vara roliga. Det kan räcka med att de är smart skrivna och har nån slags finurlig underton. Tyvärr inte det heller. Jag får ingen känsla alls för karaktärerna, även om jag antar att man försökt få till en sån där snackig Alan Alda-komedi. 
  Nä, riktigt tråkig film detta. Michael Apted är en lite lustig regissör. Från stilistiska thrillers till rena dussinkomedier och Bond-filmer. En av Hollywoods ojämnaste, fast på ett lite kul och chosefritt sätt ändå. Den här filmen kan man ju inte låta bli att undra varför han förbarmade sig över, ett år före Gorkijparken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar