torsdag 11 maj 2023

Mardrömsflykten

Mardrömsflykten
A Killer in the Family
1983
Bolag: Warner Home Video

  En gammal based jag inte sett innan. Robert Mitchum spelar Gary Tison, en far till tre söner som fått växa upp utan sin far eftersom han suttit i fängelse. Sönerna idoliserar pappan och lever i tron att han sitter i fängelse mer eller mindre oskyldig.
  Han lyckas övertyga två av sönerna att planera en fritagning, och då hakar även den tredje och mest skötsamma på för att hålla ihop familjen. Men när de väl lyckas få ut pappan så visar han sig vara mycket mer manipulativ och brutal än de fått intrycket av när han suttit i fängelse.
  Familjen försöker ta sig till Mexico, och när de i jakten på en ny flyktbil stoppar en ung familj på semester skjuter pappan brutalt hela familj inklusive barn och en bebis.
  Först då förstår sönerna vilken galning deras pappa är, och börja inse sitt misstag.
  En sann historia är ju inte mycket att göra åt dramaturgin i, men jag kan känna annars att handlingen hade mått bra av nån lite oväntad vändning eller liknande. Istället blir det rätt basic jakt mellan tjuv och polis i öknen men det är ändå välgjort och lättkollat.
  Andra filmen i rad jag ser som har lite early-brat pack i rollistan för övrigt. Sönerna spelas av James Spader, Eric Stoltz och Lance Kerwin (från Salem's Lot!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar