tisdag 14 maj 2013

Crazy For You

Crazy For You
Vision Quest
1985
Bolag: Warner Home Video

  Introscen: Matthew Modine joggar genom smutsiga men mäktiga industriområden till ett soundtrack av produktplacerad muskelrock från 1985. Visst känner man vart det är på väg?
  Killen från fattiga förhållanden som ska ta sig ur misären genom att kämpa, kämpa, kämpa. Riktigt så standardiserad är den dock inte. Louden (Matthew Modine) är en ung, naiv och godhjärtad brottartalang (sporten alltså, inte gubbuttrycket) som svälter sig själv för att nå en lägre viktklass, med påföljande hälsoproblem. Samtidigt får han och hans pappa en inneboende i den hårda och världsvane Carla (Linda Fiorentino) vars mystik inspirerar Louden att kämpa bla bla bla.
  Själva storyn är ju inte för kul alltså. Rätt mycket brottningsscener också. Jag undrar om filmen överdriver sportens popularitet. Här är det fulla läktare, cheerleaders och supportrar som förnedrar varandra. Det tror jag inte det är här i Sverige.
  Jag skulle tro att filmen då som nu är mest känd för specialskrivna Madonna-låtarna "Crazy For You" och "Gambler" från soundtracket. Svenska utgåvan har till och med fått titel efter Madonna-låten. Sedan dyker hon upp själv också i en klubbscen också. Kul att se henne live från den här eran. Behållningen är väl egentligen just det där. Känslan av 1985.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar