fredag 25 oktober 2013

Touch And Go

Touch and Go
Touch and Go
1986
Bolag: Transworld

  Kul när det dyker upp ultimata exempel på vad den här bloggen till huvudsak handlar om. Filmer som gjorts med kommersiella intentioner, ansenlig budget och bra skådespelare men som ändå är så bortglömda idag att de inte ens har en affischbild på IMDB.
  Här är ett mainstreamdrama om Bobby Barbato (Michael Keaton), en firad hockeystjärna från Chicago som en kväll blir rånad av en liten grabb som han sen försöker tala vett i och kör hem till sin mamma. Den ensamstående mamman Denise (Maria Conchita Alonso) lever i slummen, försöker få livet att gå ihop för sig och sin son. Så klart är hon även Hollywoodskt etnovacker och välklädd.
  De utvecklar ett förhållande där Bobby tvingas göra avkall på sin groupietillvaro (stackarn) och Denise lever i förhoppning om att hon inte bara var ytterligare en i raden för honom.
  Svårt att göra något riktigt intressant av det ämnet, känns det som, och detta är väldigt light allting. Som att se Flashdance utan dansscenerna och koncentrera sig på dramatiken. Det som möjligen räddar den här filmen är väl just själva 80-talsstämningen, som jag till synes aldrig får nog av. En del bekanta birollsansikten svischar förbi också. Max Wright (pappan i Alf) och Ajay Naidu som långt senare skulle dyka upp i Office Space, till exempel.
  Sedan också skojigt tidsdokument att se ett barnkalas när barn dansar till något nysignat new wave-band som tvingats in på soundtracket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar