fredag 29 november 2013

Eruption

Eruption
Where Have All The People Gone
1974
Bolag: MDC

  Jag kan inte påstå att postapokalypsfilmer är något som intresserat mig nämnvärt genom åren. Ser framför mig biljakter i ökenlandskap och tråkiga maktkamper bland överlevande folkstammar. Detta är något helt annat, tack och lov.
  En serie solutbrott inträffar. Människor insjuknar, dör och deras kroppar blir till ett vitt pulver. En familj på utflykt råkar när det händer befinna sig i en grotta och undgår att drabbas. Men de möts av en öde värld där alla människor är borta och deras kläder ligger som högar på marken vart de än kommer.
  Mamman i familjen är inte med på utflykten så filmen går i princip ut på att de ska ta sig tillbaka till Los Angeles för att se om hon fortfarande lever.
  Detta är en tv-film, det måste sägas. Så något större mått av våld eller överraskningar finns inte. Däremot en lite småmysig känsla av 70-tal och roadmovie. I huvudrollen Peter Graves, känd från original-Mission: Impossible men i min värld evigt förknippad med piloten Clarence Oveur från Titta Vi Flyger. Så evigt förknippad att det är nästan svårt att inte se honom ställa de där obekväma frågorna till filmens yngling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar