lördag 7 december 2013

Rena Rama Turen

Rena Rama Turen
Pure Luck
1991
Bolag: CIC Video

  På samma sätt som att grubbliga highschoolfilmer har fått stå symbol för 80-talet borde den här typen av filmer vara det mest tidstypiska att plocka fram från det tidiga 90-talet. I möjlig konkurrens med erotiska thrillers.
  En rikemansdotter känd för sin extrema klumpighet/otur försvinner i Acapulco. Efter fruktlösa försök att hitta henne gör pappan ett sista försök genom att skicka ner Eugene Proctor (Martin Short), även han känd för sin extrema otur. Kanske kan den leda detektiven Raymond (Danny Glover) i rätt riktning.
  Ni fattar. Omaka par.
  Det låter ju i teorin inte helt omöjligt att detta kan bli kul. Martin Short var i sina bästa stunder den tidens Mike Myers. En sån där all-in-skådis som var lätt att överdosera men som i rätt mängder var rätt kul. Här ska han då vara klumpig.
  Resultatet blir ungefär som när Robert Gustavsson gör program där han själv skrivit manus eller regisserat. Där det hostas och ramlas och oj vad full han är osv. Martin Short gör väl egentligen ingen fel i hur han snubblar, fastnar i snurrdörrar och sticker pennor i ögonen på sig själv, men det är verkligen inte roligt.
  Att själva storyn är tunn är förlåtet. Den här typen av filmer bygger ändå inte på det. Tvärtom så är nog nästan storyn det starkaste kortet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar