fredag 27 december 2013

Dubbelspel

Dubbelspel
Masquerade
1988
Bolag: Esselte Video

  Är det inte lika bra att bestämma att thrillers aldrig behöver vara spännande? De är ju aldrig det ändå och just intvingandet av några spänningsscener känns bara onödigt.
  Den här filmen är aldrig spännande. Jätteskönt. Istället för att långsamt stegra mot ett thrillerklimax så puttrar den på i ungefär samma fart hela filmen. Jag tycker den är jättebra.
  Olivia Lawrence (Meg Tilly) är en rik arvtagerska som återvänder till sitt ursprungs sommarstad för att reda upp arvet efter sin mor. Där träffar hon sin barndomsvän Mike som blivit polis, och blir kär i snyggingen Tim (Rob Lowe). Samtidigt kämpar hon för arvet efter sin mor, som strax innan sin död gift om sig med en ond gigolo som inte vill dela med sig.
  Där är ramen för filmen, och egentligen också själva handlingen. Det finns inga höjdpunkter eller crescendon men historien tar så många vändningar att hela filmen känns som en höjdpunkt i efterhand. Jag tror det var ungefär så här jag hoppades att Mot Alla Odds skulle vara (baserat på filmglimtarna i Phil Collins musikvideo). Den filmen kändes oändligt tråkig medan den här är raka motsatsen. Ett sommarslött thrillerdrama som lunkar i precis lagom fart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar