tisdag 20 maj 2014

Buy & Cell

Buy & Cell
Buy & Cell
1987
Bolag: Transworld

  B-komedier alltså! Det är nåt visst! Finns det ens b-komedier idag?
  Betydelsen av budget på komedier är egentligen lite underskattad. Jag kan tycka att idéerna relativt ofta ser lovande ut på pappret, men så fort den där bleka känslan av lågbudget dyker upp så blir det helt enkelt inte roligt. Vet inte vad det är.
  Här har man rafsat ihop ett rätt salt gäng birollskomiker. Michael Winslow (ni vet, han med röstljudeffekterna i Polisskolan), birolls-biffen Randal 'Tex' Cobb och Robert Carradine som vid tillfället var mest känd från Nördarna-filmerna, men som annars kämpade sig genom 80-talet i rollerna som Rick Moranis sa nej till.
  Han har något Johan Ulvessonskt över sig, Robert Carradine. Eller om det är tvärtom.
  Här spelar han Herbie, en mesig finansman som blir lurad att bära skulden till en massa skumma affärer. Han hamnar i fängelse och delar cell med Sly, spelad av Michael Winslow, som så klart är en variant på hans rollfigur från Polisskolan. Ljudeffekter och lite slängd i käften. Väl i fängelset blir Herbie populär när han visar sina skills att placera pengar och inifrån fängelset startar han sedan, med några fångar, ett börsföretag.
  Där är själva ramhistorien, fast mest handlar det om att en massa typecastade "komiker" ska få vara en samling fångar med olika egenheter. Nån är flummig, nån är kanske tjock, en annan är helt galen. Ni fattar grejen. Polisskolan in reverse. Ni fattar också att det inte är så roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar