fredag 22 februari 2019

Rosemary's Killer

Rosemary's Killer
The Prowler
1981
Bolag: VTC

  För många år sedan mördades ett ungt par vid en skoldans i en liten håla i Kalifornien. Sedan dess har man inte haft några skoldanser men nu är det dags igen. Och gissa vad, i skuggorna ruvar en mördare som inte vill att skoldansen ska återuppstå. En efter en av de feststinna ungdomarna möter en mördare med nån slags pilotdräkt från andra världskriget och en högaffel i handen. Vid sina offer lägger han en röd ros, precis som vid mordet på 40-talet.
  You know the drill. Skolboksslasher från genrens absoluta blomningstid. Egentligen skulle jag vilja ha en sammanställning över i vilken ordning de här filmerna kom. Vilka filmer som var först med genrens allra hörnstenar. Väldigt lite tyder på att den här filmen skulle varit vägledande på något sätt, men innan man sitter och muttrar över alla kopierade scener så vore det bra att veta vad man pratar om.
  Den här filmen får väl fackas in falangen av slasherboomen som kretsade kring högtider, och borde därför rättvisast bedömas som en Halloween-kopia. Här bottnar hela handlingen i nåt slags förvirrat svartsjukedrama, som man kanske inte förmedlar på bästa sätt.
  Men det var ju inte för att se ett fiffigt mysterium som man drog hem den här filmen för tio spänn från videobutiken på 80-talet. Det var för att se 25-åriga highschool-elever springa och gömma sig i mörka källare och försöka gissa sig till hur de blev mördade eftersom allt våld klippts bort av censuren.
  På den punkten är det hundraprocentig leverans, så klart.

1 kommentar:

  1. Gavs ut av VTC i två släpp, ett oklippt och ett klippt

    SvaraRadera