söndag 17 februari 2019

Mortal Thoughts

Mördande Vänskap
Mortal Thoughts
1991
Bolag: SF Gul

  Visst, det finns en tjusning i lågenergiska thrillers som bygger på stämning snarare än spänningseffekter. Men då behövs en historia som känns i alla fall snäppet roligare än ett avsnitt av nån sån där serie som går i reklam-TV vid midnatt (typ Brottskod: Förvunnen).
  Dessutom gjorde både Demi Moore och Bruce Willis den här filmen när de stod som allra högst i Hollywood. Kring Ghost och Die Hard 2. Då kan man tycka att en simpel indiefilm ska ha nåt extra för att två superstjärnor ska ställa upp.
  Men nä. Här handlar det om Cynthia (Demi Moore) som i början av filmen kallas in till förhör för att hennes vän och frisörkompanjon Joyce (Glenne Headly) misstänks för mordet på sin man, en scumbag spelad av Bruce Willis i lösskägg.
  Sedan berättas historien från Cynthias synvinkel med hjälp av flashbackscener. Intrigen har inga direkta spänningsmoment eller vändningar utan är en ganska rak historia som mest handlar om att komma fram till nutid. Påtaglig känsla av tv-film och based on a true story, men detta var en biofilm och fiktion. Mycket märkligt.
  Det man få ge filmen ändå, trots all sin tradighet, är att den faktiskt påminner lite i upplägget (och slut-twist) om De Misstänkta, som ju hyllades som nyskapande när den kom några år senare.
  Det förtar ju dock inte det faktum att man mest sitter och väntar på att de ska bli färdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar