måndag 15 juli 2019

Längs Den Vassa Eggen

Längs Den Vassa Eggen
Cold Steel
1987
Bolag: Jaguar

  Tänk två 14-åriga killar som får fantisera ihop en actionthriller 1987. Skulle bli en blandning av Cobra och Snuten i Hollywood 2. Snutiga snutar med rättvisepatos strider mot hämndlystna mördare i ett smutsigt Los Angeles. Ena snutens pappa blir mördad av det här gänget, och plötsligt blir jakten personlig. Men vänta nu, då blir han avstängd från fallet! Nedsupen på en sunkig bar träffar han en vacker kvinna. De inleder ett förhållande, men tror ni hon bär på en hemlighet? Hon bär på en hemlighet! Kanske kan filmen heta något totalt actiongeneriskt som Cold Steel? Det tar vi!
  Finns inte mycket som piggar upp här, tyvärr. Annars kan ju tydliga 80-talsmarkörer vara förlåtande element i såna här filmer, och visst finns de här. Neonljus genom persienner, biljakten till Faltermeyer-trummor, stressigt AOR-soundtrack med Joe Pizzulo, skurkar/dockor som kastas ut från skyskrapor. Men det väger ändå lätt mot tradigt snutsnack, mörka actionscener och den här storyn.
  På skådisfronten ser vi en Brad Davis i slutet av karriären, Sharon Stone i början av sin och ett av Hollywoods mest opålitliga birollsansikten, Jonathan Banks, som skurken Iceman. Litet plus för otippad casting av Adam Ant som hans brittiske sidekick.
  Annars, nah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar