fredag 3 juli 2020

På Djupt Vatten

På Djupt Vatten
Dead Reckoning
1990
Bolag: Esselte Video

  Unnar mig att avrunda kvällen med en Rick Springfield-film. Hans filmografi påminner lite om Madonnas. Antingen är det musikvideodoftande långfilmer där han spelar en rockstjärna inte helt olik honom själv. Eller så det är motpolfilmerna där han gärna tar sig lite vatten över huvudet och ska rolltolka lite i överkant.
  Här är han en av i princip tre rollfigurer. Plastikkirurgen Daniel (Cliff Robertson) får en båt i födelsedagspresent av sin 20 år yngre fru Alex (Susan Blakely). När de ska ta första turen med båten visar sig föraren vara Kyle (Rick Springfield) som Alex haft en affär med tidigare och som inte verkar vara här av en slump.
  Båten hamnar i sjönöd och sällskapet går iland på en isolerad ö i väntan på att stormen ska avta. Där utspelar sig nåt slags kammarspel mellan de tre karaktärerna. Inte helt oävet ska sägas, även om man känner av tvfilmspulsen rätt rejält ett par gånger.
  Som fallet med de flesta tvfilmer så är hantverket habilt. Cliff Robertson piggar alltid upp en videofantast. Här kanske lite extra när han traskar omkring i nån märklig Nils Karlsson Pyssling-mundering som skeppsbruten. Gillar uppoffringen i att hela filmer ser ut att vara shot on location. Vingliga kulissväggar kan förta den bästa av handlingar.
  En andra divisionens "Lugnt Vatten" i tvfilmsformat. Duger gott en sommarkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar