torsdag 1 april 2021

Blue City - Staden Bortom Lagen

Blue City - Staden Bortom Lagen
Blue City
1986
Bolag: Esselte Video

  Inte ofta jag ens tänker på filmers IMDB-betyg när jag ser dem, men råkade fastna vid att den här filmen fick 4.4 och ville utbrista Ja! Verkligen! för precis så bra är den.
  Det vill säga inte alls speciellt bra, men ändå inte så dålig att den blir kul att skriva om eller kan ses ironisk som en kalkon. 4.4. Där har vi det.
  Judd Nelson spelar Billy Turner, en bångstyrig ung man av klassisk Judd Nelson-modell, som återvänder till sin hemstad i Florida efter att ha varit på drift ett tag. Först då får han veta att hans rika pappa blivit mördad och söker upp sin barndomsväner Annie (Ally Sheedy) och Joey (David Caruso) för att tillsammans hitta och hämnas på mördaren.
  Misstanken är tidigt att pappans nya fru Malvina (Anita Morris) på något sätt ligger bakom. Hon har nämligen en affär med stadens mäktige man, tillika gangster, Perry Kerch (Scott Wilson).
  Hör ni gäspen mellan raderna?
  Storstadsaction med storstadssnutar och storstadsblues i soundtracket. Man fattar ju vad de vill åt. Det hårdkokta. "Den mest isande hetta du någonsin känt" står det på omslaget. Jag vet inte om copyn på Esselte Video såg en French Connection eller Death Wish i denna men jag ser bara Den Nakna Pistolen tyvärr. På sin höjd ett dussinavsnitt av Magnum P.I. Pajjig action i trötta hamnområden.
  Lägg dessutom till de halter av bratpack-nonchalans och noir-stämning som Judd Nelson tillför.
  4.4/10 var det, ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar