fredag 5 november 2021

Street Smart

Street Smart
Street Smart
1987
Bolag: Sandrews

  Borde kanske kolla upp lite fler filmer med Christopher Reeve. Han känns sympatiskt slätstruken på något vis. Regissörernas tredjeval. Bara i mitt huvud så klart.
  Här spelar han Jonathan Fisher, en journalist som försöker göra ett gräv om prostitutionen i New York, men när ingen släpper in honom i sfären så hittar han helt enkelt på en artikel där han walraffat i sexträsket. Problemet är att en situation han beskriver i artikeln råkar ha inträffat i verkligheten, och plötsligt har han både kriminella och poliser efter sig för att de vill veta vad han egentligen sett.
  Samtidigt blir Jonathan hyllad för sin artikel och erbjuden ett nytt som stjärnreporter på en TV station. Ju mer han försöker ta sig ut problemsituationen med den förljugna artikeln, desto mer blir han insyltad i den verkliga kriminaliteten, och det ser så klart illa ut som krimreporter på TV.
  Ja, vad ska man säga om denna. Inte dålig. Morgan Freeman, Kathy Baker, Mimi Rogers. Stabila biroller. Och där har vi väl de största värdena egentligen. Känslan av kvalitetsproduktion, som kanske inte biter sig fast i minnet direkt (har redan nu svårt att redogöra för handlingen) men som blir en perfekt bakgrundstapet till en söndagseftermiddag. I alla fall i den här bloggens universum.
  Sympatiskt slätstruket. Precis så.

2 kommentarer:

  1. Ingen klassiker direkt, men jag minns den ändå som klart sevärd. Morgan Freeman är klart bra och minnesvärd i sin Oscarsnominerade roll. Reeve har aldrig varit någon favorit, men har inget emot honom och här spelar han en lite annorlunda roll än vad man är van vid.

    https://moviesnoir.blogspot.com/2017/05/street-smart.html

    SvaraRadera
  2. Ja, ungefär så kändes den för mig också. Gränslandet mellan sevärd och sebar.

    SvaraRadera