måndag 12 oktober 2020

Christina

Christina
Christina
1974
Bolag: Tower Vision

  Har vi några Paul Krasny-fans här inne?
  Nähä.
  Om man som jag följde i princip alla tv-serier i svensk tv på 80-talet och samtidigt hade ett öga för namnen i för- och eftertexterna i Paul Krasny ett känt namn. Smått legendarisk episod-regissör som lagt sin hand på MacGuyver, V, Miami Vice, Uppdrag i Singapore, Rättvisans Män, Par i Hjärter osv osv. Så gott som hela hans regissörsgärning gick i tv-filmens tecken. En sån där slitvarg i tv-träsket som jag gillar att lyfta fram i den här bloggen.
  Men han gjorde faktiskt ett fåtal produktioner för bioduken också. Så klart blir man nyfiken på om den skiljer sig från hans habila tv-hantverk på något vis. Spoiler alert nu kanske men nä, det gör den inte. Jag har nog snarare aldrig ens sett en biofilm som andas så mycket tv-film som den här.
  Simon Brice (Peter Haskell) är en pank och arbetslös ingenjör som träffar den mystiska Christina, som erbjuder honom att ingå ett skenäktenskap som ska ge henne amerikanskt medborgarskap. För detta ska han få £25,000. Men stackars Simon blir förtjust i sin falska fru och när hon efter bröllopsnatten försvinner spårlöst så blir han besatt av att hitta henne. Men ju mer han letar efter henne, desto mer komplicerad och farlig blir historien.
  Jepp, vi snackar vem-kan-man-lita-på-thriller av klassisk modell. Skulle kunna ha varit en av Hitchcocks svagare 50-talsfilmer men kanske ännu mer troligt en miniserie baserad på en Sidney Sheldon-bok. Först håller jag ändå hoppet uppe och känner mig ärligt nyfiken på hur det ligger till, men när filmen närmar sig timmen så känns det ändå mest som ett utdraget Rockford-avsnitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar