söndag 1 maj 2022

Djävulens Barnvakt

Djävulens Barnvakt
The Guardian
1990
Bolag: Esselte Video

  Roligt hur det går inflation i begreppet skräckmästare. Här är det William Friedkin, som har den äran. Han gjorde förvisso Exorcisten, det får man ge honom, men hans övriga filmografi är mest en påse blandat (ej att förglömma Laura Branigans video till "Self Control").
  Hur som helst, här har han 17 år efter Exorcisten, gett sig in i matchen igen och det väl inte så konstigt man vill slå mynt av det.
  Phil (Dwier Brown) och Kate (Carey Lowell) har en nyfödd bebis och kommer i kontakt med barnflickan Camilla (Jenny Seagrove) som verkar trevlig och duktig och får jobbet.
  Camilla är dock inte där för att göra ett bra jobb, hon är med i nån slags träddyrkande sekt som offrar fyra veckor gamla bebisar och ge dem "evigt liv" i skogen.
  Tycker inte den här var så dum faktiskt. Brukar ju inte tilltalas direkt av andar och demoner, och de piggar inte upp här heller, men här finns ändå en mysig känsla av 90-talsthriller lite konstigt uppblandat med sleazigt 80-tal. Handen Som Gungar Vaggan möter Evil Dead.
  Bättre än sitt rykte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar