lördag 1 juli 2023

Syndens Lön

Syndens Lön
Sins of the Past
1984
Bolag: Esselte Video

  Ett tajt gäng unga tjejer livnär sig som call-girls i New York, tills en av flickorna pappa slår ihjäl henne när han får reda på att hon är prostituerad. De bestämmer sig för att sluta med sin verksamhet och skiljs åt.
  Tio år senare har tjejerna fått strålande karriärer. De är läkare, politiker, rikemansfruar, skådespelare och så vidare. Då är den mördade flickans pappa utsläppt ur fängelset och börjar söka upp flickorna en efter en för att döda dem. De återtar kontakten och är livrädda både för att bli dödade och för att deras förflutna ska komma ut.
  Låter ju som en potentiell hämndslasher detta, men det är det absolut inte. Själva thrillerdelen är snarare småputtrig i Mord och Inga Visor-land. Inte heller det potentiella relationsdramat kring tjejerna och deras systerskap är speciellt djuplodande eller intressant.
  Ändå gillar jag verkligen den här filmen. Det är 80-taligt och lättsmält men samtidigt tillräckligt engagerande för att 105 minuter ska flyga fram utan att man tittar på klockan en enda gång. Ett fint hantverk i all sin enkelhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar