tisdag 7 augusti 2012

Klick! - No Small Affair

Klick! - No Small Affair
No Small Affair
1984
Bolag: Video Trade

  Jag läste någonstans att den här filmen skulle vara i John Hughes anda. Kan förstå hur man vill sälja in den så, men det kan inte vara mera fel egentligen. Visserligen skulle handlingen kunna vara från någon av hans filmer. En ung amatörfotograf blir besatt av att hitta en tjej som råkar hamna på en av hans bilder. Tjejen spelar i ett rockband vilket gör att man naturligt kan trycka in lite okänd FM-rock i soundtracket och få med artisterna i nån mindre roll (Miami Vice-upplägget).
  Så långt skulle ju John Hughes kunna vara inblandad. Men han hade lagt en hel annan energi på karaktärerna. Visserligen har huvudrollens Charles lite sociala problem hemma, men de blir liksom inte angelägna på samma sätt som i "Pretty in Pink" eller "Some Kind of Wonderful". Att man dessutom tvingar in en massa obligatoriska ungdomsfilmscener (typ bli utelåst naken på balkongen med en kudde) bara för sakens skull gör bara allt mer ovärt.
  Största behållningen blir istället att se hur filmen fullkomligt svämmar över av tidiga roller för skådisar som sedan skulle bli stora. Charles spelas av Jon Cryer (från självaste "Pretty in Pink" och numera "Two and a Half Men"), skolans mobbare spelas av Tim Robbins, rocktjejen av Demi Moore och tjejen som är kär i Charles av Jennifer Tilly. Dessutom spelas brorsans flickvän av E.G. Daily, som några år senare skulle lanseras som en Madonna-kopia av skivbolaget A&M (mindre Trackshit i Sverige med "Say It, Say It").
  Om denna behållning är värd att lägga 1,5 timme av livet på känns inte så säkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar