tisdag 2 oktober 2018

The Kiss

The Kiss
The Kiss
1988
Bolag: TransWorld

  Av alla subgenrer av skräckfilm så är nog häxfilm den som tilltalar mig minst. Har aldrig upplevt någon som helst kuslighet över häxor som viskar formler bland en massa levande blockljus. Inte heller över afrikanska statyetter som  som får präster att börja brinna. Och så vidare.
  Men det finns en förmildrande omständighet: highschoolmiljön. Kan man bara blanda upp de trötta häxscenerna med lite highschool, amerikanska villaförorter och barbequefester i trädgården så slinker det mesta ner.
  Tonåringen Amy (Meredith Salenger) mister sin mamma i en olycka och kort därefter dyker hennes okända syster upp vid begravningen. Systern Felice (Joanna Pacula) är fotomodell och imponerar på alla i sin omgivning utom Amy som får en känsla av att något är fel. Så långt allt bra. Mysiga 80-talsmiljöer, hyggliga dialoger, lagom bra skådisar.
  Men sen kommer häxeriet. Det går inte att komma undan. Men - ska sägas - när man väl suttit genom seanser och "sexiga" besvärjelsedanser, så väntar i alla fall en hyggligt spännande och panikartad slutscen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar