torsdag 31 januari 2019

Summer of Fear

Summer of Fear
Stranger in Our House
1978
Bolag: Viking Video

  Wes Craven hade 1978 gjort stilbildande undergroundklassiker som Last House on the Left och The Hills Have Eyes. Men även en konstnär ska ha mat på bordet, så mellan varven klämde han inte lite tv-filmer i CV:t. Här är en ganska oskyldig tv-thriller som så klart marknadsförs som av skräckmästaren Wes Craven på omslaget.
  Kan förstå om videovåldsungdomar drämde den här filmen i disken hos videouthyraren dagen efter, för här finns inga spår av hans tidigare gränslöshet eller våldskapital. Däremot finns en puttrig och tv-vänlig ungdomsthriller om en familj i Kalifornien som tar hand om sitt tonåriga systerbarn när dennes familj dött i en bilolycka. Men vem är egentligen flickan som bor hemma hos dem? Familjens dotter (Linda Blair) anar oråd när hon gräver i kusinens tillhörigheter och hittar spår av ockultism samtidigt som en rad olyckor plötsligt händer i familjens närhet.
  Som sagt, här finns inget att oroa sig för vare sig det gäller spänning eller våldsinslag, men det är ändå comfort food i hyrvideoformat på nåt vis. Det är nåt visst med den hantverksmässiga stabiliteten hos amerikanska tv-filmer från den här tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar