söndag 21 april 2019

Witchboard

Witchboard
Witchboard
1986
Bolag: VCM

  Den här har man ju så klart sett en gång i tiden. Hårdlanserad av VCM och en sån där film som nästan alltid fanns på rysarehyllan i videobutikerna. Men allt jag minns av den är en skäggig gammal man som man tyckte var läskig. Hög tid att uppdatera.
  Själva handlingen är rätt standard. En Ouija-bräda åker fram på en fest och plötsligt börjar oförklarliga olyckor inträffa kring paret som hade festen. Det visar sig att den andliga kontakten med pojken David, som dog i en olycka när han var 10 år, i själva verket är kontakt med någon betydligt farligare.
  Jag brukar ju ibland orera om att b-filmen, i synnerhet skräck, tappade mycket av sin känsla mot slutet av 80-talet när man övergav riktig film för det mycket billigare videoformatet. Jag tror inte den här filmen är videofilmad, men det känns på nåt vis som början till slutet vad det gäller den utvecklingen. Direct-to-video-känslan som tyvärr inte alls kan mäta sig med sunkiga b-filmer på 16 mm.
  Men hey, det är 1986! Så mycket att glädjas åt. Ljuvliga tidsmarkörer som att filmens medium är som en goth-sidekick ur en John Hughes-film, eller att man har en vattensäng som om det vore det mest naturliga i världen. Eller att filmen av slutas med urtypisk soundtrack-AOR av bandet Steel Breeze.
  Bara dessa enkla små glädjeämnen gör att man glömmer känslan av att se en Santa Barbara-version av The Changeling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar