måndag 16 augusti 2021

Thirst

Thirst
Thirst
1979
Bolag: VCL

  Vågar du duscha efter den här filmen?
  Det hoppas jag verkligen.
  Jag fortsätter botanisera i katalogen av australiensiska thrillers som bolaget VCL gav ut i Sverige kring 1982. Inte sällan valde man att marknadsföra dem som bra mycket mer våldsamma än de var, som i detta fallet med bloddrypande omslag och varningar om att se filmen ensam.
  Här handlar det om Kate Davis (Chantal Contouri) som förs bort mot sin vilja av en mystisk sekt som berättar att hon är släkt med seriemörderskan Elizabeth Bathory och därför vill de att hon ska vara med i deras sekt som nån slags andlig ledare.
  Sedan handlar filmen i princip om att Kate försöker fly från platsen till ständig spänningsmusik. Vet inte om jag missar någon smart underton här men det är verkligen inte spännande. I sina bästa stunder kanske man kan lyckas få lite Wicker Man-stämning, men det är korta sekvenser som inte leder någonvart. Man kastas mellan dröm och verklighet och det enda som kan uppfattas som minsta läskighet är om man är väldigt känslig för att se blod. Jag menar då inte blodiga scener utan mer blod på golv och väggar.
  Såhär med facit i hand ska det nog gå fint att duscha även i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar