lördag 9 mars 2024

Death Valley

Death Valley
Death Valley
1982
Bolag: Esselte

  Billy (Peter Billingsley) är en ung pojke som lever med skilda föräldrar i New York. Mamman (Catherine Hicks) har träffat en ny man i Kalifornien och Billy följer motvilligt med dit för ett besök i Death Valley. I en stad de passerar härjar en seriemördare och Billy råkar hitta ett halsband som tillhör mördaren på en av mordplatserna. Detta får mördaren reda på och börjar jaga Billy och hans familj på deras resa.
  Får sån extremt mysig känsla i filmens intro. Billy går på New Yorks gata med sin pappa, 1982, höst i luften. Men sedan drar de ut i öknen och jag tappar all kemi. Dock kommer den tillbaka ganska fort ute på vägarna. Karga ökenlandskap är verkligen ingen favoritmiljö för mig i film, men ihop med den lite märkliga filmmusiken (Dana Kaproff) så blir det faktiskt väldigt speciell stämning ändå. Gnissliga stråkar och plötsliga ljud trots att det inte händer något i bild. Det blir nåt visst. 
  Just den biten där Billy upplever att de förfölja av mördarens bil påminner en aning som Spielbergs "Duellen". Finns en del andra goda thrillerögonblick. Som när sheriffen (Wilford Brimley) besöker mördaren i hemmet. Väldigt speciell stämning.
  Men ju längre filmen går mot sitt slut, ju mer standardthriller blir det. Med mördarjakt av slashermodell. Inte dåligt, men stämningen är long gone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar