tisdag 5 mars 2024

Mördarens Sista Vittne

Mördarens Sista Vittne
Deadly Messages
1985
Bolag: Video Trade

  Nä, nu har det varit mycket storfilm på sistone. Behöver koppla av med en lättuggad tv-film! En "ondskefull thriller" från 1985. Det låter det.
  När Laura (Kathleen Beller) kommer hem till lägenheten en kväll ser hon sin rumskompis bli mördad utifrån. Men när polisen kommer till platsen så hittar de inget spår av mord, men inte heller någon rumskompis. Laura börja känna sig förföljd av en man som dyker upp när hon är ensam, men sedan när hon får sällskap är han borta. Hon plockar då upp ett gammalt ouija-board  (eller "psykograf" som översättaren väljer att kalla det) och finner att någonting minsann hänt i lägenheten tidigare.
  Samtidigt blir frågetecknen fler kring Laura själv. Hennes pojkvän får reda på saker om henne hon inte berättat, och som hon inte verkar känna till själv.
  Från en inledande tråkkänsla (ouija board, smygande man...) så utvecklad filmen till en rätt mysig pusseldeckare där man sakta får klart för sig vem Laura är och vad som har hänt. Den biten gillar jag mycket. Tyvärr så varvas den med en massa tråkig som drömmiga förföljelsejakter där man inte vet om hon inbillar sig eller inte. Hade man kokat ner detta till ett puttrigt thrillerdrama hade den varit top notch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar