lördag 16 mars 2024

One Man's Justice

One Man's Justice
One Good Cop
1991
Bolag: Hollywood Pictures

  Till att börja med: vilket bedrövligt omslag! Det är ändå Hollywood Pictures och någorlunda tung cast. Lite trist att omslaget signalerar "pilotavsnitt av deckarserie som släpptes på video i Sverige eftersom den inte gick på tv", för detta är ett klart sevärt actiondrama.
  Michael Keaton spelar Artie Lewis, en New York-polis som jagar knarklangare på gatorna ihop med bästa vännen och kollegan Stevie (Anthony LaPaglia). Vid en insats hos ett lägenhetsbråk skjuts Stevie ihjäl av en man hög på innedrogen Ice.
  Artie och hans fru (Rene Russo) tar hand som Stevies tre barn i väntan på att de ska hitta fosterföräldrar, och vill gärna ta hand om dem längre än så, men det saknas pengar. Artie får då idén att råna knarkkungen Beniamino för att få råd att köpa ett hus till sin nya familj.
  Dock är de snart honom på spåren.
  Fram till sista kvarten så det här mycket mer ett drama än en action, med korta avbrott för medioker polisaction här och där. Men det spelar ingen roll för det familjedramat man bryr sig om. Keaton och Russo är fina som det grubbliga och välmenande paret, vilket så klart rimmar illa med att vara jagade av knarkmaffian.
  Som drama inte superstarkt, men ser man den som en polisfilm så finns här ändå ovanligt mycket hjärta och kvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar