söndag 21 april 2024

Dödsfällan

Dödsfällan
Deadbolt
1992
Bolag: Filmkompaniet

  Det har blivit en del klassiker och ansedda filmer att förhålla mig till på sistone. Så det känns extra skönt att chilla med en dussinthriller från 1992. IMDB-betyg 5.6
  Marty (Justine Bateman) är en kämpande läkarstudent som tvingas ta in en roommate för att få ekonomin att gå ihop. Det blir den charmige Alec (Adam Baldwin) som ger ett bussigt och rejält intryck. Den enda som egentligen fattar misstanke är Martys ex-man Jordan som i ren svartsjuka börjar hitta tvivelaktiga fakta om Alec. Men Alec säger rätt saker och Marty fortsätter lika på honom.
  Det är först när de börjar utveckla en romans som hon börjar ana att allt inte står rätt till. Och då är det för sent.
  Väldigt basic thriller. Väldigt 1992. Pacific Heights möter The Stepfather. Alec är charmig, listig och manipulativ. Men trots att man sett i princip varenda scen i någon annan film så är det fortfarande spännande när någon rotar i en låda och man vet att någon är på väg hem. Verkligen inte lika bra som The Stepfather (som jag i och för håller som en 80-talstopp) men inte heller sämre än Stepfather II. Finns gott om bra och spännande scener. Hade detta varit mitt livs första thriller hade jag blivit blown away.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar