torsdag 14 mars 2013

Anklagad För Mord

Anklagad För Mord
Violation of Trust
1991
Bolag: Filmkompaniet

  Lite för mycket välskrivna relationsdramer på sistone. Skönt att detoxa med lite slentrianmässig based-on-a-true-story. Tre tonårsflickor bråkar och morgonen efter hittas en av dem död i skogen. Bråket urartade i en olyckshändelse och de två överlevande flickorna synkar sina berättelser för att verka oskyldiga.
  Jaha, olyckshändelse alltså. Ska man orka titta klart på detta?
  Jo, men det är rätt mysigt ändå. Tänk er en ung skådis som inte är så bra. Inte nog med att hon ska spela en roll. Hon ska dessutom spela en roll som spelar en roll (dvs som oskyldig). Bedårande. Dessutom tidigt 90-tal. Man kan nästan känna doften av puttriga småstadsthrillers när man ser dem.
  Sedan kan man roa sig åt castingen också. Idel TV-proffs i de vuxna rollerna. Katey Segal från Våra Värsta År spelar kanske lite otippat ena tonårsflickans mamma, Jameson Parker från bortglömda polisserien Simon & Simon spelar kriminalare.
  Men framför blir jag glad och överraskad av filmens sista halvtimme. Storyn är inte alls så tråkig som jag först trodde, och för att vara baserat på verkligt fall så är det en riktigt snygg thrillertvist mot slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar