onsdag 6 mars 2013

Mänsklig Kärlek

Mänsklig Kärlek
Irreconcilable Differences
1984
Bolag: Transworld

  Paret Charles Shyer och Nancy Meyers har gett oss många söndagsfilmer genom åren. Brudens Far, Baby Boom och It's Complicated till exempel. Som ni märker är ledordet family values. Det kan vara krångligt och komplicerat, men till slut segrar lyckan över att ha en familj. Det är nästan svårt att tänka sig den här typen av filmer utan reklamavbrott.
  Denna, en av deras första filmer, skiljer sig dock aningen från mängden till en början för att den är en satir snarare än familjemys med softad skärpa. Framför allt själva upplägget känns lite Woody Allenskt.
  Åttaårige Casey (Drew Barrymore) sitter i familjerätten för att hon vill skiljas från sina föräldrar. Från vittnesbåset får hon sedan berätta hela historien om från att hennes föräldrar träffades via karriär till skilsmässa. En del scener och dialoger känns nästan som hämtade ur någon av Woodys plojigare filmer.
  "I matter less to you than your stupid car"
  "Don't call my car stupid"
  Sånt, ni vet. Fin-komedi.
  Jag stör mig lite på allt bråkande och skrikande, men så småningom tycker jag att den hittar en rätt mysig ton ändå. Och så klart, mot slutet, lite family values.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar