onsdag 6 mars 2013

They All Laughed

They All Laughed
They All Laughed
1981
Bolag: VTC

  Jag tror att min magkänsla för filmer har blivit lite bättre med åren. Visserligen blir jag lite glad av Brooklyn Bridge i första bildrutan men direkt när dialogen startar får jag okemi med filmen.
  Blir inte klok på Peter Bodganovich som regissör. Han har väl ett visst renommé ändå, fast pendlar mellan Oscarsdramer och ränna-runt-trappor-buskisar. Denna är utan tvekan i film i den senare fåran. En detektivbyrå skuggar en otrogen hustru, klantar sig, blir privat inblandade, har lösmustascher, ja, ni vet vad buskis är för något säkert.
  Något av en indie-buskis får man väl säga att det är ändå. Referenserna haglar och om man (som mig) tycker det är svårt att hänga med i dagens referenstunga, amerikanska komediserier så blir det inte direkt lättare av 30 år gamla referenser till mediapersoner och amerikanska händelser.
  Men ja, den delen är inte lika störande som att inte filmen handlar om något. Eller jo, de skuggar ju den här tjejen. Det tar dem till diverse landmarks i New York (Rizzoli's, Tiffany's...) och det känns väl ungefär lika naturligt som när James Bond flashar iPhonen. John Ritter halkar runt som en indie-Charles Grodin och det är verkligen inte roligt en enda gång. Inget större fel på John Ritter. Bara hopplöst tråkigt att se honom på rullskridskor genom ett diskotek.
  Det enda som egentligen placerar They All Laughed på kartan är väl den sorgliga historien om Dorothy Stratten (som spelar den skuggade kvinnan).

2 kommentarer:

  1. Skumt det där med Bogdanovich! Minns ju Star 80, men inte att hon var ihop med honom. Har också sett några av hans äldre grejer på sistone, både Paper Moon, Last Picture Show och Targets är ju grymma, jag gillar dessutom What's Up, Doc?, på svenska hette den la Goddag Yxskaft om jag inte missminner mig. Men många andra av hans filmer verkar ju lite...mindre bra. Som denna, då. Tråkigt att sabba ett bra regissörssnitt på Filmtipset. Har du det förresten?

    SvaraRadera
  2. Har ett konto där (Rogo G) men har inte varit inloggad eller uppdaterat på flera år. Borde kanske hellre starta en ny profil där än att uppdatera den gamla. Ska funta påt.

    SvaraRadera