lördag 22 juni 2013

Farligt Möte

Farligt Möte
Narrow Margin
1990
Bolag: Transfer

  Tidigt 90-tal. Copywriters på svenska videobolag sitter och kombinerar adjektiv med substantiv och skapar thrillertitlar. Dödligt, farligt, förbjudet och så de lite mer nyskapande laddat och lovligt. Substantivsidan kan i princip bestå av vilket ord som helst.
  Farligt Möte. Ja jo, det stämmer väl på nåt plan i alla fall.
  Handlingen är ungefär lika standariserad. Hunnicut (Anne Archer) blir vittne till hur hennes date avrättas av nån maffiagubbe på ett hotellrum. Hon isolerar sig efter detta i ett hus ute i vildmarken. Caulfield (Gene Hackman) är en polis som är lite besatt vid att lösa det här brottet och beger sig ut till henne för att övertala henne att vittna. Väl där dyker fiende upp i en helikopter. De båda jagas via en lång och tråkig biljakt genom terrängen och jag är väldigt nära att stänga av. Då lugnar filmer ner sig betydligt och blir istället en rätt trevlig tågthriller a la Chicagoexpressen (fast ja, minus det roliga så klart).
  Men störst behållning är nog det smått bedårande faktum att detta måste vara en av de sista riktigt generiska 80-talsthrillrarna. En genre som vid den här punkten skulle övergå till att mer och mer testa gränser på det erotiska planet. Tröttsamt.
  Så jag sitter och suger i mig 80-talsthrillerns svanesång. Här finns allt. Ett sexigt vittne, ett omaka par, farliga främlingar. Rätt mysigt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar