onsdag 11 september 2013

Pentagrammorden

Pentagrammorden
The First Power
1990
Bolag: Egmont

  Varför satte jag på den här filmen? Ingenting på omslaget lovar gott. Jag tror den kvalade in på kriteriet att jag minns väldigt väl att detta var en film som ofta rekommenderades i videobutikerna. Till och med mitt eget gamla hyr-ex har en lapp som ni ser.
  Kan inte på något sätt förstå hur folk kan rekommendera den. Det handlar inte ens om smak. Det handlar mer om att jag undrar varför just den här? Detta är nämligen standardiserad actionthriller när den är som allra, allra tråkigast. Hade jag inte legat så bekvämt i sängen och varit för trött på att byta film så hade jag inte sett klart den.
  Lou Diamond Phillips spelar en tråkig polis som är specialist på att fånga seriemördare. Nu har han att göra med en mördare som mördar efter mönstret av ett pentagram på kartan. Mördaren grips och döms till döden men sedan så börjar morden igen. Det är så klart något med en ond ande och så vidare.
  Men handlingen är inte problemet. I alla fall inte det största. Istället gäspar jag mig till döds av miljöerna. 1990 är här och spökar igen. Svintråkiga snutjakter i shady lanes, helt ointressanta karaktärer och såpadialog. Som sagt - varför förväntade jag mig något annat? När såg man en videobutiksrekommenderad film man gillade senast? När var man i en videobutik senast?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar