torsdag 3 oktober 2013

Criss Cross

Criss Cross
Criss Cross
1992
Bolag: MGM Video

  Det är uppfriskande mycket 90-talsfilm som gått mig helt förbi. Den här bloggens inriktning är förvisso att gräva fram bortglömd mainstreamfilm från 80-talet och bakåt, men det hindrar inte att jag ibland nosar lite på 90-talet också. Saker är väl egentligen som mest bortglömda när de är mellan tio och tjugo år gamla. När de inte längre har några krafter som marknadsför dem, men samtidigt inte har hunnit bli gamla nog för att få ett nostalgiskt liv.
  Här är lite 90-tals-60-tal då. Goldie Hawn spelar Tracy, en ensamstående mamma i en amerikansk kusthåla, som livnär sig på jobb som servitris och barstrippa. Sonen Chris försöker hjälpa sin mamma och jobbar extra i hamnen, där han en dag upptäcker att hans arbetsgivare smugglar droger varpå han försöker sno åt sig en del av kakan för att hans mamma ska slippa jobba.
  Låter rart kan man tycka, men är mest tråkigt. Inget fel på vare sig Goldie Hawn eller David Arnott i huvudrollerna, men karaktärerna är så himla intetsägande. En fattigmansvariant av Alice bor inte här längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar