tisdag 13 december 2022

Back Stab

Back Stab
Back Stab
1990
Bolag: Filmkompaniet

  En sak som är lite gullig med småbolagen i framför allt det sena 80-talets hyrvideosfär är att de ofta hade någon slags serie av utvalda godbitar bland alla b-filmer. Indirekt blir det ju också som att skriva ner sitt övriga utbud, men vi som försökte kryssa oss fram på billiga hyllorna blev så klart tacksamma att någon hade vaskat lite. 
  "First Selection" hette den serien hos Filmkompaniet och här har vi en liten delikatess man valt ut åt oss.
  James Brolin spelar Cliff Murphy, en arkitekt som blivit änkeman och lever ett avslaget liv tills den dag han blir uppraggad av en ung tjej som han inleder en romans med.
  Efter deras andra träff hittar han plötsligt sin manliga chef död i hennes bostad. Det visar sig först att hon är chefens fru, och att Cliff blir anklagad för mordet, men i rätten så dyker en helt annan kvinna upp som chefens änka.
  Vem var egentligen kvinnan han hade en relation med?
  Naturligtvis har Cliff blivit grundlurad in i detta, men ingen tror hans historia. När inte ens advokaten Sara (Meg Foster) verkar tro honom, lyckas han fly från häktet för att själv hitta sanningen.
  Ja, verkligen en thriller enligt konstens alla regler, men inte helt dum faktiskt. Jag är svag för vem-kan-lita-på-upplägget i thrillers, och i ett lite tajtare framförande hade den kunnat vara med och leka i thrillervågen runt 1992.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar