söndag 10 september 2023

Hot Target - Het Måltavla

Hot Target - Het Måltavla
Hot Target
1985
Bolag: Transworld

  Det kanske låter sorgligt men en av få saker jag fortfarande kan upptäcka i mitt videoarkiv är en bra skriven thriller. Efter att ha botaniserat i 80-talets videohyllor i princip sedan då, så känns det som att man vänt på varje sten vad det gäller riktigt bra filmer man aldrig har hört talas om tidigare.
  Men välskrivna thrillers kan fortfarande dyka upp. Jag tyckte denna hade en bra ansats i alla fall.
  Christine (Simone Griffeth) är gift med en rik men frånvarande affärsman. Hon längtar efter något annat. Detta får vi veta genom långa duschscener. En dag på promenad med sina hundar träffar hon charmige Greg (Steve Marachuk), och trots visst motstånd från Christine så inleder de ett förhållande vid sidan om.
  Greg är mystisk, hemlighetsfull och gränslös. En natt dyker han upp hemma hos Christine när hennes man ligger och sover. Han vaknar, tumult uppstår och Greg råkar döda honom.
  Det börjar som en stämningsfull vem-kan-man-lita-på-thriller av 1992 snitt (till med den tidens "erotiska" inslag finns här) men byter så fort mordet begåtts skepnad till ett avsnitt av Columbo med tradig snutjargong. Till och med musiken känns lite mer tv-filmig i andra halvan. Det är lite synd, för jag tycker första halvan lovar ganska gott ändå. Huvudrollerna är helt ok och de lite överklassiga miljöerna känns thrillermysiga på nåt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar