fredag 15 september 2023

Murphy's Romance

Murphys Romans
Murphy's Romance
1985
Bolag: Video Trade

  Det är lite speciellt med feelgood-filmer man inte kan relatera till riktigt. Glädjen över köpet av en häst. Svårt att känna något för.
  Emma (Sally Field) är en medelålders kvinna med ensam vårdnad om sin tonårsson Jake (Corey Haim). De söker sig, utfattiga, till en sömnig småstad i öknen för att börja om på nytt. Där träffar de på Murphy (James Garner), en äldre man som driver stans diversehandel och känner alla. Han är en besynnerlig man, tjurskallig och känslig på samma gång. Han har till exempel en stor oro för klimatet.
  Murphy hjälper Emma att etablera sig i staden, men så plötsligt dyker hennes ex Bobby (Brian Kerwin) upp till sonens stora glädje men till Emmas förtret. För visst hade hon något på gång med Murphy?
  Ja, detta är ju en Sally Field-film så det stänker om det. I sina bästa stunder påminner filmen om ett sånt där relationsdrama i glesbygd med stor rollista (Blommor av Stål, Ömhetsbevis...) och då funkar den bra. Fin stämning och bra karaktärer. Men sen är det ju som sagt svårt att relatera till ganska stor del av vedermödorna på en ranch, det kommer man inte från. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar