onsdag 6 september 2023

Livet På En Sandstrand

Livet På En Sandstrand
Summer Rental
1985
Bolag: Esselte Video

  Augusti månads klassiker-tittande är till ända. Med besked kan man säga. Öppnar upp det vanliga tittandet igen med en sommarkomedi från 1985. Lättklätt på omslaget, men ändå John Candy i en Carl Reiner-film. Visst, två osäkra kort, men nog vill man ha sett den i alla fall.
  Jack Chester (Candy) är en utarbetad flygledare som tvingas av sin arbetsgivare att ta sin första semester på 13 år. Då vill han gottgöra sin familj rejält genom att bjuda på en lyxig vecka vid stranden. Men vet ni, det blir inte riktigt så.
  Otur och missförstånd avlöser varandra. Ibland är bröst inblandat. Han lyckas dessutom få sommarstans mäktige man Al Pellet (Richard Crenna) mot sig, en kamp som bara kan avgöras med en båttävling så klart.
  Ja, man sitter ju inte och skrattar direkt, möjligen ler ibland men det är mer åt den überåttiotaliga stämningen. Kerri Greens bekymrade tonårsansikte. Det är nåt visst.
  På något vis känns den här filmen som en sån där stjärnspäckad svensk fars som slår biorekord i julhelgen men får 3/10 på IMDB.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar