söndag 3 mars 2024

Dreamscape

Dreamscape
Dreamscape
1984
Bolag: Sandrews

  Drömmar och hallucinationer på film. Doesn't get to me! Tycker det är så tråkigt. Gäspar mig genom drömscenerna i Elm Street. Den inställningen har gjort att den här blivit stående i hyllan i många år. Gav den en chans ikväll.
  Alex (Dennis Quaid) kallas till ett forskningsprojekt där man utreder om mardrömmar skulle kunna botas genom att en försöksperson "kopplas in" i drömmen för att uppleva den ihop. Låter kanske inte så farligt, men det är mycket hyschande kring projektet och när Alex tackar ja, så blir han ständigt övervakad och förföljd.
  Efter ett tag står det klart att använder projektet på felaktiga grunder, man kopplar in mördare för att se om det går att döda en person i drömmen som sedan dör i verkligheten. Det går och samtidigt visar det sig att USA:s president lider av mardrömmar och tas in på kliniken.
  En Terror på Elm Street med politisk agenda kanske man skulle kunna säga, men det här filmen kom faktiskt några månader före. Huruvida de kan ha inspirerat varandra vet jag inte, men jag är i ungefär lika ointresserad av drömsekvenserna här som i Elm Street.
  Däremot finns här ett thriller-element som jag tycker mer om. En "ingenstans att ta vägen"-thriller slinker alltid ner, och det är ju ungefär dit filmen drar när Alex börjar forska i klinikens planer och syften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar