tisdag 11 juni 2024

Cassandra

Cassandra
Cassandra
1987
Bolag: Transfer

  En Australiensisk rysare från 1987! Sånt kan överraska. Australien är lite i samma omgång som Kanada vad det gäller länder det fortfarande kan dyka upp gamla filmpärlor man inte sett från. Någon riktig pärla är kanske inte detta, men klart sevärd tycker jag.
  Cassandra (Tessa Humphries) är en ung kvinna som plågas av återkommande mardrömmar om sin barndom. Hon upplever fragment av en händelse där två små barn ser på när en kvinna skjuter sig. Trots föräldrarnas förnekelse är hon säker på att något har hänt som de inte berättar. Den enda som tror henne är nyfunne pojkvännen Robert.
  Samtidigt så börjar folk dö i hennes närhet, samtidigt som hon ser morden i sina drömmar.
  Ja, någon skräckfilm är detta inte, men väl en mysig thrillergåta med lite plot twist mot slutet. Drömscenerna i filmens inledning ger en riktigt fin känsla av gammal videovåldsrysare, men sedan kommer tyvärr 1987 med sin direct-to-video-känsla och tar över istället. Om denna varit från 1980 hade jag säkert haft bättre kemi med den.
  Men trots lite trötta tv-filmsvibbar så tycker jag att sista halvtimmen, då historien nystas upp, ändå gör filmen värd en titt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar