söndag 16 juni 2024

Avlyssnaren

Avlyssnaren
Murder C.O.D.
1990
Bolag: Sandrews

  Avrundar veckan med en tv-film. Rekommenderar det! Ikväll blev det en seriemördarthriller med Patrick Duffy från 1990.
  Han spelar Steve Murtaugh, en polis som flyttat från Chicago till Portland för att få ett lugnare liv. Han flyttar också för att en seriemördare han jagat i Chicago börjat hota hans familj.
  Men mördaren verkar ha följt med flytten till Portland. Hans upplägg är lite annorlunda. Han hittar två människor i en konflikt, dödar den ena, skickar en räkning för mordet till den andra som någon slags utpressning. Sina offer hittar han via avancerade avlyssningsprylar som han placerar lite varstans för att kunna tjuvlyssna på folk. Han har även placerat en mikrofon hos Steve för att följa honom i hans jakt.
  Den här handlingen måste ha känts smått absurt och futuristisk 1990. Små små mikrofoner som på något vis sänder ljudet till mördarens hörsnäckor. Idag känns ju tekniken mer rimlig, och då jag också tycka att själva handlingen känns bättre på nåt vis. En klaustrofobisk känsla.
  Men vi får inte glömma att detta är en tv-film. En lurig pusselthriller, visst, men här finns ju ingen spänning att tala om. Snarare får känslan av en sån där eftermiddags-thriller man kunde sitta och skeda i sig kl 15 framför FilmNet, utan att ens veta vad det var för film man såg. Och vet ni, det är en underbar känsla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar