torsdag 30 maj 2013

Give My Regards To Broad Street

Give My Regards To Broad Street
Give My Regards To Broad Street
1984
Bolag: Transfer

  I början av 80-talet var musikvideon ett bra sätt för lite åldrande artister att visa att de fortfarande hängde med i svängarna. Paul McCartney var en early adaptor får man säga. Inte sällan med såna där lite förlängda videor som kunde ta någon minut av "handling" på sig innan låten kom igång.
  Nästa steg är naturligtvis detta. En väldigt löst sammansatt långfilm där Paul hänger runt med frugan Linda och lite kompisar från förr (t ex Ringo med fru). Paul har spelat in en ny skiva, men mastertaperna är stulna! Lek med tanken att denna filmen inte skulle handla om Paul McCartney utan bara en vanlig, påhittad artist. Då skulle det möjligen vara världens sämsta film. Ännu troligare skulle den aldrig blivit gjord.
  Men jag antar att man får ta den för vad den är. En utdragen musikvideo. De nyskrivna låtarna här är rätt få, men singeln No More Lonely Nights tillhör i gengäld mina absoluta McCartney-favoriter. Som de flesta andra artister nådde han ju sin peak på 80-talet, och just i den här eran var han helt makalös på att skriva singlar. Men själva filmen - för man måste väl ändå betrakta den som en sån - är bara en enda lång röra av diffust nostalgifrossande och McCartneys självgodhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar