söndag 30 juni 2013

Hard To Hold

Hard To Hold
Hard To Hold
1984
Bolag: Esselte Video

  Rick Springfield-filmerna är nog så nära man kommer en manlig motsvarighet av Madonna-filmerna, som jag betade av här i bloggen för något år sedan. Bådas filmkarriärer pendlar mellan seriösa försök att göra film till de där filmerna där de spelar en popstjärna och sjunger samtliga låtar på soundtracket.
  Detta är i den senare genren.
  Rick spelar här Jamie Roberts, en självgod rockidol med en repertoar som givetvis är Springfields senaste skiva. En natt efter en gaaaaalen spelning råkar han krocka med Diana, en jordnära men så klart väldigt vacker kvinna som jobbar med problembarn. Två världar möts.
  Visst, man får ta detta för vad det är. En spegling av Rick Springfields egen charm och förträfflighet i en förlängd musikvideo. Ändå tycker jag det ges utrymme att störa sig på en del saker.
  Att rollfiguren Jamie är självdyrkande ingår väl i krocken mellan honom och det jordnära, men att Diana ändå inte kan stå emot hans "romantik" är lätt att irritera sig på. Vi pratar alltså om någon som beter sig som en idiot och sen hyr en symfoniorkester utanför hennes fönster som "förlåt". Sure, inte svårt att vifta iväg men ändå tradigt.
  Roligare är i så fall Jamies svartsjuka låtskrivare Nicky och så klart alla de där spelat avslappnade studioscenerna när Jamie/Rick playback-jammar soundtracket. Lite på skoj sådär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar